Er is geen drank die beter met eten combineert dan bier. Bier heeft namelijk naast zuur en zoet ook bitter, en dat ontbreekt in de meeste wijnen. Dit is een erg mooie eigenschap die we goed kunnen toepassen bij verschillende gerechten. Gist zorgt voor fruitige, kruidige of aardse tot zure tonen. Het koolzuur en de hop geven daarnaast de nodige verfrissing. Combineer dit met een breed scala aan moutsoorten die karamel, koffie, chocolade, branderige tot zelfs rooksmaak meegeven aan het bier. Bieren kunnen zowel in smaak als in intensiteit variëren en daarmee zijn de mogelijkheden voor het combineren van eten met bier, food pairing genaamd, eindeloos.
Koken met bier - Solo
Prachtig kookboek voor bierliefhebbers en culinaire amateurs. Vandaag de dag wordt er in veel huishoudens licht en mediterraan gekookt. Dat speciaal bier daar uitstekend als ingrediënt kan worden ingepast, is...
€15,45
Bier aan tafel - Arvid Bergström
Bier aan tafel - Arvid Bergström is het tweede kookboek van internationaal biersommelier en kok Arvid Bergström. Meer dan 50 gerechten, elk in een "foodpairing" met een mooi bier. Bij...
€25,00
Bier en Barbecue - Arvid Bergström
Bier en Barbecue - Arvid Bergström is het zesde kookboek van internationaal biersommelier Arvid Bergström. In dit nieuwe boek staan heerlijke barbecuegerechten met bijpassende bieren. De gerechten zijn ideeën voor...
€15,50
Barbecue & bier - Lantaarn publishers
Barbecue & bier - Lantaarn publishers Een ontzettend mooi stevig barbecueboek met 70 barbecuerecepten inclusief bieradvies. Het boek bestaat grotendeels uit vleesrecepten, maar er staan ook mooie visrecepten, vegetarische en...
€16,99